zondag 4 februari 2024

Preek van de leek

Datum: 
 zondag 4 februari 2024
Tijdstip: 
 16:00
Locatie: 
 Centrumkerk Bilthoven, Julianalaan 42
Prijs: 
 toegang is gratis

Samen Wonen - Een oefening in delen

Al zo lang als ze zich kan herinneren, is Marieke van Nimwegen (71) gefascineerd door andere woonvormen. Alleen wonen vond ze meestal maar saai (soms zelfs eenzaam) en een partner – laat staan een gezin – was niet direct voorhanden. Haar zoektocht langs alternatieve manieren van samen wonen leidde langs De Hobbitstee, via Centraal Wonen naar uiteindelijk een spirituele leefgemeenschap. Tussendoor en daarna woonde ze weer alleen of in een rijtjeshuis met haar kinderen. Toen die uitgevlogen waren ging ze op zoek naar een kleiner huis én meer contact met buren. Ze kwam terecht in Park Rodichem in Huis ter Heide – een woongemeenschap met 106 seniorenwoningen.
Wat maakt dat samen wonen zo belangrijk en zo aantrekkelijk voor haar? En waar liggen de uitdagingen? Waarom voelde ze ook opluchting als ze een fase van samen wonen weer kon afsluiten? 

In haar Preek van de Leek zal Marieke uitleggen dat samen wonen volgens haar een oefening in delen is. Een leuke en leerzame oefening, maar lang niet altijd makkelijk. Maar ach, dat is alleen leven ook niet…

Mariekes andere passie is communicatie: tussen mensen, in organisaties en via het geschreven woord. Ze werkte als communicatiemede-werker en journalist, voornamelijk in de zorg. En deze passie komt haar nu ook goed van pas in het bestuur van de Coöperatieve Vereniging Park Rodichem u.a.

Na afloop bent u welkom voor een hapje en een drankje. De toegang is vrij. Er zal een collecte worden gehouden voor het goede doel dat Marieke heeft uitgekozen: de voedselbank in de Bilt.
 

terug