vrijdag 10 november 2023

Operaconcert

Datum: 
 vrijdag 10 november 2023
Tijdstip: 
 20:00
Locatie: 
 Maria Christina Kerk
Prijs: 
 €18,50 (vooraf besteld) / €20,- (aan de deur)

Er staat in november iets bijzonders te gebeuren in Den Dolder. Voor alle liefhebbers van klassiek en opera organiseert Citymarketing Den Dolder is er een uniek concert: Opera in Den Dolder! 
 
Er valt een avond lang te genieten van een muzikale reis langs de mooiste pareltjes uit de operageschiedenis. Twee talentvolle operazangers en een sterpianist zijn uitgenodigd om hun gehoor een avond lang onder te dompelen in de mooiste aria's uit de grote opera's: van Händel tot Puccini, van Monteverdi tot Bizet; de grootste operacomponisten komen voorbij op deze avond.
 
Solisten
Na jaren ervaring in de lichte muziek heeft Naomi Amaranta zich vanaf 2019 toegelegd op opera- en liedrepertoire. Zij zong in diverse operaproducties en trad op als solist bij diverse koren. In 2022 had zij haar debuut als soliste met orkest met de uitdagende liedcyclus van Berlioz ‘Les Nuits d’été’. Ze kreeg les van o.a. Setkse Mostaert, Sanna van Vliet en Henk Neven en studeert nu bij Ronald Klekamp.
Remmert Velthuis is lid van Reisopera Consensus Vocalis en Bachkoor Holland. Hij zingt regelmatig solorollen in opera’s en oratoriumconcerten. Zo vertolkte hij de rol van Koning Timur in Puccini’s Turandot en die van Zaccaria in Verdi’s Nabucco. Zijn zangstudie volgde o.a. bij Paula de Wit en sinds 2018 ook bij Ronald Klekamp. Daarnaast werkt hij als als koordirigent en muziekdocent.
Maurice van Schoonhoven studeerde piano bij Bernd Brackman in Amsterdam, bij Maria João Pires in Portugal, en in Berlijn bij de Russische pianiste Elena Richter. Hij won de Rotterdamse Pianodriedaagse, het Königin Sophie Charlotte Concours in Duitsland en het Theater aan de Paradeconcours te Den Bosch. Maurice speelt veelvuldig in binnen- en buitenland met diverse orkesten.

Het concert is op 10 november 20.00u in de Maria Christina Kerk aan de Dolderseweg 123B in Den Dolder. Tickets zijn verkrijgbaar op www.ticketkantoor.nl/shop/operadendolder.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Carel Negerman Fonds | Cultuurfonds Zeist | Burgersdijk Makelaars | MeanderOmnium | DenDolder.nl 

terug