dinsdag 12 maart 2024

Leerhuis met aansluitend lunch

Datum: 
 dinsdag 12 maart 2024
Tijdstip: 
 10:30  - 12:00
Locatie: 
 In de ontmoetingsruimte van de Maria Christina Kerk
Prijs: 
 toegang is gratis

Thema: Over “alledaags leven”, Prediker 3 en ”saaie dagen”. 

Hoe beleven wij de tijd? Prediker zegt dat er voor alles een tijd is. Maar wij leven vaak veel meer vanuit ”ongelofelijke haast” en hebben of nemen niet meer voor alles voldoende tijd. Zoals Herman van Veen in het lied “”Opzij”” schreef, als protest tegen iedereen die grote haast heeft. Als we alleen maar “rennen, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan” dan leven we voorbij aan wat ertoe doet, of aan wat goed voor ons zou zijn. Of we proberen te focussen op baren en planten en helen en bouwen, maar negeren het sterven en rooien en doden en breken. Durven we werkelijk alles tijd en aandacht te geven in ons eigen leven en in het leven van anderen? 

We beginnen met het luisteren naar lied 845 “Tijd van vloek en tijd van zegen”, gezongen door Joy Wielkens bij Petrus in het land.
Dan lezen we samen aandachtig de tekst van Prediker 3, die wordt uitgedeeld. en gaan we daarover met elkaar in gesprek.

Om onze gedachten wat te richten lezen we ook een stukje uit ”Liturgie van het alledaagse. Heilige gebruiken in het gewone leven” van Tish Warren. Zij schrijft bijvoorbeeld: “(...) Toch maakt God ons zo dat we onze dagen doorbrengen met rust, werk, spel, zorg voor ons lichaam, ons gezin, onze buurt, ons huis. Stel nu eens dat God al deze saaie onderdelen belangrijk vindt? Stel nu eens dat de dagen die voor ons gevoel nietig en onbetekenend doorgebracht worden juist gewichtig en betekenisvol zijn en deel uitmaken van het overvloedige leven dat God voor ons bestemd heeft?” 

Opgave bij Annie van Dijk: E-mail: annie.v.dijk@outlook.com of telefoon: 030-2281589

Na afloop van harte welkom bij de aanschuiflunch, met wat ieder heeft meegebracht. Voor thee of koffie wordt gezorgd.

terug