dinsdag 14 november 2023

Leerhuis

Datum: 
 dinsdag 14 november 2023
Tijdstip: 
 10:30  - 12:00
Locatie: 
 In de ontmoetingsruimte van de Maria Christina Kerk, Dolderseweg 123B in Den Dolder
Prijs: 
 toegang is gratis

LEERHUIS  over de ”Protestantse Lezing 2023“: 
“Omarmd leven“, over een wereld die op drift lijkt, de stellingen van Maarten Luther en protestants DNA. 

Introductie en begeleiding: ds. Renske Zandstra 

Na de ontvangst met koffie en thee openen we onze bijeenkomst met het aansteken van de kleine Paaskaars, het licht waarin we samen zijn. Dan horen we een Joodse vertelling uit de bundel “De koe die naar de hemel vloog“ van Gottfrid van Eck. 

We willen deze ochtend met elkaar in gesprek gaan over de lezing die René de Reuver, de scriba van de generale synode, op 31 oktober, Hervormingsdag, uitspreekt tijdens een bijeenkomst in de Kapel van het Dienstencentrum van de PKN in Utrecht. 
Deze zevende Protestantse Lezing wil vanuit protestants perspectief een bijdrage leveren aan een maatschappelijk thema: polarisatie, een wereld die op drift lijkt, en of en hoe je dan met elkaar in gesprek kunt gaan, vanuit je eigen bron. De lezing geeft geen antwoord op kolossale vragen maar nodigt wel uit om samen over mogelijke antwoorden na te denken. 

Het thema van de lezing was overigens al vastgesteld voor de recente ontwikkelingen in het Midden Oosten, en sluit aan bij het jaarthema 2023 – 2024 “Ga mee! Samen getuigen van geloof, hoop en liefde“, en is mede gebaseerd op de visienota van de PKN. 

Het thema daagt uit om deel te nemen aan Gods wereldwijde beweging van geloof, hoop en liefde. De Reuver: “Het is een uitnodiging om mee te gaan of je mee te laten nemen in de beweging van Gods liefde en ontferming (Missio Dei)” oftewel om daar te zijn waar Jezus zich laat vinden. 
De tekst van de lezing zal die ochtend beschikbaar zijn . 

Opgave: graag even aanmelden voor deze bijeenkomst bij Annie van Dijk: annie.v.dijk@outlook.com of telefoon: 030-2281589 

terug