dinsdag 16 januari 2024

Leerhuis met aansluitend lunch

Datum: 
 dinsdag 16 januari 2024
Tijdstip: 
 10:30  - 12:00
Locatie: 
 In de huiskamer van de Maria Christina Kerk, Dolderseweg 123B in Den Dolder
Prijs: 
 -

Thema: In gesprek over gezond zijn, gezondheid. 
Onder begeleiding van ds. Renske Zandstra

Gezond zijn, gezondheid, we hebben het er nog al eens over. Als we elkaar tegenkomen, in een snel praatje. Als we bij elkaar op bezoek zijn in een wat dieper gesprek. Er wordt nogal eens gezegd: geld maakt gelukkig, maar gezondheid is belangrijker. Maar is dat zo, en wanneer ben je eigenlijk gezond? En wat komen we in de Bijbel tegen over gezondheid? We gaan erover in gesprek. 

Hoe gezond vinden we ons zelf eigenlijk? 
En is dat voor ons een interessante, relevante vraag? 
Of zijn er andere dingen die voor ons voorop staan? 

Als het over gezondheid gaat, dan gaat het ook over kwetsbaarheid en onderlinge afhankelijkheid en verbondenheid. Tanja Viveen-Molenaar, geestelijk verzorger, schrijft in Open Deur (oktober 2023):  
‘Zicht hebben op gezondheid én kwetsbaarheid doet je beseffen dat je niet alles zelf kunt. Tegelijkertijd zie je dat er gebieden zijn waar jij in je kracht staan en een ander de hand kunt reiken. Dan wordt gezondheid iets dat we gezamenlijk ervaren’. 

Als iedereen van huis uit een mooie kaart meeneemt kunnen we die met elkaar versturen naar ‘zieken en gezonden’ (lied 391). 

PS Na afloop voegen we onze meegebrachte lunch bij elkaar en delen ervan. Ook wie niet aan het leerhuis mee heeft gedaan kan rond 12:15 uur aanschuiven om gezellig mee te eten. 

Opgave: bij Annie van Dijk. E-mail: annie.v.dijk@outlook.com of telefoon 030-2281589
 

terug