zondag 4 juni 2023

Half uurtje barokfeest met koor en strijkers 

Datum: 
 zondag 4 juni 2023
Tijdstip: 
 16:30  - 17:00 uur
Locatie: 
 De kerkzaal van de Maria Christina Kerk, Dolderseweg 123B, Den Dolder
Prijs: 
 Gratis!

Half uurtje barokfeest met koor en strijkers 
zondag 4 juni kunt u om 16:30 uur genieten van een gratis kort concert door projectmusici in onze kerk.

Op het programma staan parels van Vivaldi en twee onbekende tijdgenoten. Wie kent niet de Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi? Maar het credo dat wij deze middag van de Italiaanse componist en violist horen is vrijwel onbekend. Het is een spetterend stuk zangers en strijkers.

Bijna niemand kent Evaristo Felice Dall’ Abaco. Hij werkte voor het Duitse hof. Voor Franse en Nederlandse hoven componeerde hij kamermuziek. In de ouverture (serenade) voor strijkers is Vivaldi’s stijl duidelijk te horen. Francesco Feo, nog zo’n onbekende barokcomponist. Van hem zingt en speelt het ensemble de Litania Lauretana, Latijn voor Litanie van Loreto, ook wel bekend al Litanie van de Heilige Maagd Maria.

De tekst zou zijn ontstaan bij het Maria-heiligdom in Loreto. Vandaar de naam. Op You Tube is de muziek van deze onbekende componisten te beluisteren, maar niet van de twee laatst genoemde werken. Langskomen is dus een unieke ervaring! 

Na afloop is er gelegenheid om na te praten met een hapje en een drankje. Genoten van dit miniconcert? Dan is een bijdrage -contant of digitaal- welkom bij de uitgang.
 

terug