woensdag 19 juni 2024

EMMAUS WANDELING: meditatief wandelen

Datum: 
 woensdag 19 juni 2024
Tijdstip: 
 9:30
Locatie: 
 Maria Christina Kerk - stilte tuin
Prijs: 
 -

Op woensdagochtend 19 juni a.s. willen we met elkaar een wandeling maken op de manier van de Emmaüs wandeling. Dat is een vorm van meditatief wandelen. 

Je loopt twee aan twee en de aandacht is niet uitsluitend gericht op de omgeving of op je eigen innerlijk, het verhaal van de ander vraagt tijdens het lopen ook alle aandacht. 

Je gaat op weg en wandelt de eerste 20 minuten in stilte. Je stelt jezelf open en je laat je gedachten los. Je hoort de wind in de bomen ruisen, je voelt hoe warm het is en dat de grond je draagt. Stap voor stap ga je open voor wat er in je hart leeft.
De volgende 20 minuten vertelt de één, en luistert de ander. Degene die luistert probeert de ander ‘tevoorschijn te luisteren’ door een enkele vraag of door het uithouden in de stilte. 
Het begint met de vraag: 
‘wat leeft er in jouw hart’, ‘wat is jouw verlangen? 
Of je begint met een vraag die je meekreeg voor onderweg.
Vervolgens wissel je: degene die luisterde wordt degene die vertelt. 

In een sfeer van vertrouwen, al wandelend, mag je je hart voor elkaar openen en kan er gaandeweg een besef groeien van verbondenheid. Tijdens de wandeling, of eenmaal thuisgekomen, kan je ineens iets helder worden. (Schrijf op wat je wilt onthouden) 

Al lopend kan de ervaring worden opgedaan, net als bij de Emmaüsgangers uit het evangelie dat er een ‘Derde’ aanwezig is. 

We verzamelen vanaf 9:30 bij de stiltetuin van de Maria Christina Kerk. Daar ontvangen we de vraag waarmee we om 9:45 uur gaan wandelen. De wandeling duurt dus ongeveer een uur. Na afloop kunnen we nog even koffie of thee drinken met elkaar. 

Graag even aanmelden bij: renskezandstra@gmail.com 

NB. Bij slecht weer, of de dreiging daarvan, kan de wandeling niet doorgaan. We proberen het dan een week later – woensdag 26 juni – opnieuw. Je ontvangt daarover per mail een berichtje. 
 

terug