zaterdag 28 oktober 2023

Concert Sonante Vocale

Datum: 
 zaterdag 28 oktober 2023
Tijdstip: 
 20:00
Locatie: 
 Sint-Joriskerk in Amersfoort
Prijs: 
 €25 voor volwassenen (vanaf 17 jaar) en €15 voor kinderen (vanaf 9 jaar)

Sonante Vocale viert 25-jarig bestaan met Brahms’ requiem.

Vocaal ensemble Sonante Vocale bestaat 25 jaar. Het koor uit Amersfoort viert deze mijlpaal met een jubileumconcert op D.V. 28 oktober in de Amersfoortse Joriskerk. Op het programma een hoogtepunt uit de koormuziek: Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms. 

Zo’n zestig zangers vormen het christelijk amateurensemble Sonante Vocale. Het koor gaat voor hoogstaande muzikale kwaliteit en authenticiteit bij de uitvoering van een breed scala aan klassieke werken met een geestelijke inhoud. Het ensemble is gevestigd in Amersfoort en repeteert tweewekelijks in Leusden. Koorleden komen uit de wijde omtrek. 

Sinds 2009 staat Sonante Vocale onder professionele leiding van Patrick Pranger. De Haagse dirigent debuteerde destijds bij het ensemble met een uitvoering van het Requiem van Brahms. Op zaterdagavond 28 oktober staat dit meesterwerk opnieuw op het programma, nu ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het koor. 

Het concert vindt plaats in de Sint-Joriskerk in Amersfoort en begint om 20.00 uur. Solisten zijn Elise van Es (sopraan) en Quirijn de Lang (bariton). Het Nederlands Begeleidingsorkest neemt de muzikale begeleiding voor zijn rekening.

Toen Johannes Brahms (1833-1897) zijn Requiem schreef, brak hij met een eeuwenoude traditie. Tot dan toe was het requiem een katholieke mis voor de doden, gezongen in het Latijn. Brahms sloeg een heel nieuwe weg in. Met teksten uit de Lutherbijbel richtte de componist zich in de volkstaal tot de nabestaanden met woorden en klanken van troost. Het zevendelige werk is een indringende ontmoeting met de sterfelijkheid van de mens, maar vooral ook met hoop die verder reikt dan de dood.

U wordt hartelijk uitgenodigd onze uitvoering bij te wonen. De toegangsprijs is 25 euro voor volwassenen (vanaf 17 jaar) en 15 euro voor kinderen (vanaf 9 jaar).
 

terug