zondag 9 juni 2024

Ontmoeting Dat Treft - Musical "Ga mee!"

Datum: 
 zondag 9 juni 2024
Tijdstip: 
 15:00  - 16:30
Locatie: 
 Maria Christina Kerk
Prijs: 
 toegang is gratis

Verteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda spelen hun voorstelling ‘Protestantse Gemeente Den Dolder, de musical’ in de Maria Christinakerk. Het verhaal, de teksten en de liedjes zijn op maat geschreven voor de Protestantse Gemeente Den Dolder. 

De musical vertelt het meeslepende verhaal van René en Maria. René woont sinds kort in Den Dolder en is actief lid van de Protestantse Gemeente. Samen met veel vrijwilligers houdt hij gemeente draaiende, door weer en wind. Ook als het getij soms tegenzit, gemeenteleden ouder worden en de spoeling dun wordt. 
Maria woont al heel haar leven in Den Dolder en heeft helemaal niets met welke kerk dan ook. Wel zoekt zij naar zin, gemeenschap en inspiratie. Zou er een club bestaan die aan deze behoefte voldoet? Vindt zij een plaats om geïnspireerd te worden? 
Als de wegen van René en Maria elkaar kruisen, heeft dat onverwachte en spannende gevolgen. Vanwege de grote verschillen die er tussen de twee zijn lijkt hun liefde geen kans van slagen te hebben. Gelukkig komt het allemaal goed, want ‘het is een musical’. 

In ‘Protestantse Gemeente Den Dolder, de musical’ krijgen plaatselijke helden, heldinnen, straten en gebouwen, gewoontes en eigenaardigheden een plaats in een bewogen liefdesverhaal. Nieuwe teksten op bestaande musicalliedjes, uit bijvoorbeeld The Sound of Music, West Side Story en Les Miserables, vertellen het meeslepende liefdesverhaal van twee Doldenaren. De finale zal vrolijk , positief en uitbundig zijn.

De toegang is vrij. Wel ontvangen we graag een vrijwillige bijdrage.
Na afloop ontmoeten we elkaar bij een feestelijke borrel. 
Zo sluiten we met elkaar vrolijk het seizoen af, dat we in september begonnen zijn met het vieren van het 70-jarig bestaan van onze Maria Christina Kerk. 

terug